طرز تهیه چای دو رنگ

چای دو رنگ هم از زمانی که چای در ایران مرسوم شده است، در مراسم خواستگاری و مجالس مهم باب شد. در گذشته یکی از هنرهای زنان ایرانی درست کردن چای دو رنگ بود که کم کم به مرور زمان کمرنگ شد و امروزه در مواردی خاص و یا در خانواده هایی اصیل به چشم می خورد. روش درست کردن چای دو رنگ ساده است ولی کمی نیاز به صبر و حوصله و دقت دارد.

آشپزی و تغذیه

مواد لازم برای تهیه چای دورنگ : برای ۱ استکان

 چای دم کرده نصف استکان
 آب جوش  نصف استکان
 قند  ۴-۶ حبه

طرز تهیه چای دو رنگ :

چای دورنگ بیشتر در استکان های کمر باریک صرف می شد. استکان های کمر باریکتان را آماده کنید و یک چای خوش رنگ دم کنید و آماده شوید برای درست کردن چای دو رنگ. ابتدا نصف استکان را آب جوش بریزید و چند حبه قند داخل استکان بیندازید و با قاشق چایخوری هم بزنید تا قند حل شود.

غلظت قند باید زیاد باشد تا حدی که به اشباع برسد. یعنی وقتی که قند می اندازید دیگر حل نشود و شیره مانند شود. سپس داخل یک کاسه چای خالص بریزید و با استفاده از یک قاشق یا ملاقه کوچک به آرامی و کم کم روی این شیره چای بریزید. می بینید که آب در پایین و چای در بالا قرار می گیرد. به همین سادگی.

اگر در اندازه زیاد می خواهید درست کنید، داخل یک قابلمه آب و شیره باید درست کنید. یعنی به تعداد و متناسب با استکان ها آب داخل قابلمه بریزید و قند یا شکر را به آن اضافه کنید و بعد داخل تمام استکان ها را تا نیمه با این شیره پر کنید و به آهستگی چای را به استکان ها اضافه کنید. برای سادگی و سرعت کار هم می توانید از یک یا دو نفر آدم خونسرد استفاده کنید.

این روش بیشتر مجلسی و تفننی و رسمی است و مزه و طعم چای در آن چندان مطرح نیست مخصوصا این چای شیرین است نه تلخ. به همین دلیل از آوردن این چای برای کسانی که عادت به نوشیدن چای داغ دارند خودداری کنید. و همچنین برای افرادی که چای شیرین دوست ندارند هرگز این چای را نیاورید.

* در تهیه چایی دورنگ به جای قند و شکر می توانید از نبات هم استفاده کنید.

0
شناسنامه مطلب
تاریخ ارسال مطلب
عنوان مطلب
طرز تهیه چای دو رنگ
امتیاز مطلب
5آشپزی و تغذیه  آشپزی و تغذیه  آشپزی و تغذیه  آشپزی و تغذیه  آشپزی و تغذیه

همچنین ببینید

آشپزی و تغذیه

آموزش پخت کوفته همدانی

در شهر همدان کوفته ای طبخ می شود که روش تهیه مخصوص خود را داشته …

آشپزی و تغذیه

آموزش تهیه سوپ پیاز

سوپ پیاز از محبوبترین غذاهای فرانسوی است که به دلیل طعم و مزه ی عالی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.