آموزش پخت بریانی اصفهان

آشپزی و تغذیه
بریانی (بریونی) یکی از معروف ترین و پرطرفدارترین غذاهای شهر اصفهان است که به دلیل طعم خوب آن در سراسر کشور فراگیر شده است. بهترین نوع بریانی با گوشت گوسفندی تهیه می شود که طعم بسیار خوبی دارد البته امروزه بریانی را با گوشت مرغ هم طبخ می کنند.
مواد لازم برای بریانی برای ۸ نفر :
گوشت سر دست گوسفند  ۱ کیلوگرم
 دنبه ۱۰۰ گرم
 جگر سفید گوسفند ۲۰۰ گرم
 پیاز درشت  ۵ عدد
 پودر دارچین  ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده  به مقدار لازم
 گردو ، خلال پسته و بادام  مقداری
 نعنا خشک و نمک و فلفل سیاه  مقدار لازم
طرز تهیه بریانی اصفهانی:
برای پخت بریانی، ابتدا جگر سفیدی را با یک عدد پیاز و نمک و فلفل بپزید، گوشت و دنبه را با یک پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه بپزید.
زمانی که جگر سفیدی پخت اجازه بدهید سرد شود سپس آن را با یک عدد پیاز چرخ کنید و کنار بگذارید.
هنگامی که گوشت پخت آن را با دنبه و دو عدد پیاز چرخ کنید و نمک و زعفران و فلفل و نعناع خشک را به آن اضافه کنید و یک بار دیگر آن را چرخ کنید.
سپس از یک تابه کوچک یا از کفگیرهای مخصوص بریان را روی حرارت قرار بدهید مقداری از آب گوشت را داخل آن بریزید سپس مقداری دارچین و زعفران روی ان بریزید و یک مشت از گوشت چرخ کرده را داخل آن قرار بدهید و با دست فشار بدهید و آن را صاف کنید.
تکه ای نان سنگک را داخل بشقابی قرار بدهید و از آب گوشت داخل آن بریزید تا چرب شود. سپس تابه یا کفگیر را روی شعله نگه دارید تا کمی سرخ شد آن را روی نان برگردانید و لایه ی نان را روی آن بگذارید تا سرد نشود جگر چرخ کرده را داخل تابه ای تفت بدهید تا خوشمزه تر شود. مقداری نمک و فلفل و دارچین به آن اضافه کنید.
سپس آن را در کنار بریانی روی آن قرار بدهید و با مغز گردو و خلال بادام تزیین کنید.
نکاتی برای پخت بریان :
معمولا بریان را با دوغ و لیموترش و ریحان میل می کنند.
در اصفهان از آبگوشت هم در کنار بریانی استفاده می کنند به این صورت که داخل آن نان (خشک) خرد می کنند و روی آن کشک می ریزند و روی آبگوشت را به شکل های مختلف تزئین کنید.
بریانی یک غذای بسیار چرب است که افرادی با چربی خون بالا از خوردن آن پرهیز کنند.
0
عنوان مقاله
آشپزی و تغذیه
عنوان دستور آشپزی
آموزش پخت بریانی اصفهان
تاریخ انتشار
میانگین امتیاز
5آشپزی و تغذیه  آشپزی و تغذیه  آشپزی و تغذیه  آشپزی و تغذیه  آشپزی و تغذیه  Based on 1 Review(s)

همچنین ببینید

آشپزی و تغذیه

آموزش تهیه مربای آلبالو

مواد لازم برای تهیه مربا آلبالو :  آلبالو ۱ کیلو  شکر ۱/۵ کیلو  آبلیمو ۱ …

آشپزی و تغذیه

آموزش پخت کوفته همدانی

در شهر همدان کوفته ای طبخ می شود که روش تهیه مخصوص خود را داشته …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.