آموزش تهیه انواع بوریتو غذای مکزیکی

بوریتو (انگلیسی: Burrito‎) نوعی غذای مکزیکی است که با تورتیا گندمی که به شکل استوانه‌ای پیچیده یا تا شده درست شده است.

بوریتو، نوعی غذای مکزیکی است که با تورتیلای گندمی درست شده و با مواد مختلفی پر می‌شود. بوریتو به‌عنوان صبحانه در مکزیک سرو می‌شود و معمولا برای پخت، نان تورتیلای قیف‌شده به دور مواد را سرخ یا بخارپز می‌کنند. انواع مختلف بوریتو با گوشت مرغ یا گوساله یا انواع کالباس، برنج، لوبیای پخته و سبزیجاتی چون کاهو، گوجه، پنیر و سس های تند و خوش طعم تهیه می شوند.

آشپزی و تغذیه

بوریتو چیست؟

بوریتو در واقع، صبحانه چوپانان مکزیکی بوده است و نان تورتیلای گندم، جزو اصلی این غذای لذیذ به شمار می آید. داخل آن را می توان با تخم مرغ نیمرو، سوسیس و کالباس و یا گوشت و مرغ و مقدار زیادی فلفل چیلی پر کرد.

طرز تهیه تورتیلای گندم

مواد لازم برای تورتیلای گندم :

آرد گندم ۵۰۰ گرم
بکینگ پودر نصف قاشق مرباخوری
آب جوش نصف لیوان
نمک به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور پخت نان تورتیلای گندم :

در ابتدا آرد را چند بار الک کنید و سپس آن را در یک ظرف با بکینگ پودر و نمک مخلوط کنید. وسط آرد، یک گودی ایجاد کنید و روغن و آب را به آن اضافه کنید تا یک خمیر به دست بیاید. خمیر را برای چند دقیقه ورز دهید و سپس، آن را داخل کیسه نایلونی بگذارید تا ده دقیقه استراحت کند.

بعد از ده دقیقه خمیر را بردارید و آن را دوازده قسمت کنید، سپس همه قسمت ها را به شکل دایره دربیاورید. روی سطح کار، آرد بپاشید و خمیرها را با فاصله کنار هم بچینید و روی آن پارچه بکشید.

خمیر‌ها را با وردنه باز کنید تا اندازه قطر هر دایره ۳۰ سانتیمتر شود.

یک ماهیتابه چدنی را روی شعله کم گاز قرار بدهید و وقتی داغ شد، خمیرها را به صورت آهسته در آن بیندازید. وقتی یک طرف خمیرها پخت، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز بپزد.

نانها را پس از پخت از ماهیتابه دربیاورید و داخل پارچه بگذارید تا خشک نشوند.

طرز تهیه بوریتو با مرغ:

مواد لازم برای بوریتو مرغ :

 برنج پخته و دم کشیده ۲۰۰ گرم
 سینه مرغ  ۲ عدد
 لوبیا قرمز  نصف پیمانه
 پیاز خرد شده  ۱ عدد
 گوجه فرنگی  ۲ عدد
 پنیر پیتزا رنده شده  ۲۰۰ گرم
 پودر اورگانو (یا آویشن)  ۱ قاشق چایخوری
 سیر  ۱ حبه
پودر زیره سبز نصف قاشق چایخوری
پودر پونه کوهی نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه بوریتو با مرغ :

لوبیا را بشویید و از شب قبل آن ها را خیس کنید تا نفخ آن ها گرفته شود، سپس آب آن را دور بریزید و همراه با کمی آب و نمک بپزید تا نرم شود. اگر در اواخر پخت، آب لوبیا زیاد بود حرارت را زیاد کنید تا آب آن کاملا تمام شود.

پیاز را خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید تا نرم شوند، سپس سیر له شده را به آن اضافه کنید و یکی دو دقیقه دیگر تفت دهید. تا کمی طلایی شوند.

گوجه فرنگی را به صورت نگینی خرد کرده و همراه با نمک، فلفل سیاه، پونه کوهی و لوبیای پخته به تابه اضافه کنید.

در تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوجه فرنگی بپزد و آب آن تمام شود.

سینه مرغ را بشویید، به صورت نگینی خرد کنید و سپس با افزودن مقداری نمک، پودر پاپریکا و پودر زیره سبز آن را مزه دار کنید.

در تابه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم داغ کنید، سپس تکه های مرغ را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند.

    نان های تورتیلا را روی سطح صافی پهن کنید، سپس ۱ قاشق برنج پخته و دم کشیده وسط آن ها بریزید.

    سپس ۱ قاشق مرغ روی برنج بریزید و روی مرغ را با مقداری از سس لوبیا و گوجه فرنگی و پنیر پیتزا رنده شده بپوشانید.

    نان تورتیلا را بپیچید تا به شکل ساندویچ درآید و به صورت گرم میل کنید.

    طرز تهیه بوریتو با گوشت مکزیکی

      مواد لازم برای بوریتو گوشت :

       گوجه فرنگی ۲ عدد درشت
       پیازچه  یک ساقه متوسط
       فلفل دلمه ای کوچک  ۱ عدد
      جعفری تازه یک دسته کوچک
       کاهو یک دسته کوچک
       سیر تازه یک حبه
       لیموی تازه  یک عدد کوچک
       نمک، فلفل و ادویه به مقدار لازم
      پیاز درشت یک عدد
      گوشت چرخ شده ۵۰۰ گرم
      ذرت پخته شده ۱ پیمانه
      لوبیا قرمز پخته شده ۱ پیمانه
      روغن به مقدار لازم
      خامه ترش ۱ پیمانه
      نان تورتیلا به مقدار لازم
      پنیر پارمزان رنده شده نصف پیمانه

      طرز تهیه بوریتو گوشت :

      برای تهیه ی بوریتو گوشت، ابتدا گوجه فرنگی، پیازچه، فلفل دلمه ای، جعفری تازه و کاهو را ریز خرد کرده و سپس با هم مخلوط کنید. یک حبه سیر را رنده کنید و به مخلوط اضافه کنید. اکنون نوبت لیموی تازه است. آب لیموی تازه را بگیرید و روی موادتان بریزید. در این مرحله به مقدار کافی نمک و فلفل سیاه به مخلوط اضافه کنید.

      پیاز را خرد کرده و در تابه ای با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شوند، گوشت چرخ شده را اضافه کنید. گوشت را در پیاز حسابی تفت بدهید. مقداری فلفل قرمز، پودر کاری و تخم گشنیز به گوشت اضافه کنید تا بوی زُهم آن گرفته شود. به مقدار کافی، نمک اضافه کنید. سپس ذرت و لوبیا قرمز را که از قبل پخته اید به موادتان اضافه کنید. در پایان ۲ پیمانه از سس گوجه که آماده کرده اید را اضافه کنید و مواد را حسابی با هم تفت بدهید.

      سپس روی نان ترتیلا یا هر نان دلخواه دیگر که در دسترس دارید، مقداری خامه ترش بمالید. سپس موادی که از قبل آماده کرده اید را درون آن بریزید. مقداری پنیر پارمزان اضافه کنید و ترتیلا را بپیچید. نان را در ساندویچ ساز قرار دهید تا مقداری سوخاری شود. بوریتو گوشت شما آماده سرو است.

      طرز تهیه بوریتو گیاهی:

      مواد لازم برای بوریتو گیاهی :

       نان تافتون گرد یا پیتا به تعداد لازم
       برنج پخته  ۲ پیمانه
       لیمو  ۲ عدد
       جعفری تازه خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
       پیاز کوچک  ۱ عدد
       سیر  ۳ تا ۴ حبه
       روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
       لوبیا سیاه پخته ۴۰۰ گرم
      فلفل قرمز ۱ قاشق غذاخوری
      پودر زیره نصف قاشق مرباخوری

      سس فلفل :

      فلفل  ۱ قاشق غذاخوری
      نمک (اختیاری)  مقدار لازم

      طرز تهیه بوریتو گیاهی :

      برای تهیه ساندویچ لقمه بوریتو گیاهی مواد لازم را آماده کنید.

      طرز تهیه ساندویچ لقمه بوریتو گیاهی برنج پخته گرم، جعفری خرد شده و آب لیموها را بگیرید و با هم مخلوط کنید. اگر برنج پخته شما از قبل هست آن را کمی گرم کنید.

      پیاز را ریز خرد کنید و در تابه ای با مقداری روغن زیتون تفت بدهید زمانی که پیازها سبک شدند سیرها را له کنید و به پیاز اضافه کنید تا کمی سرخ شوند.

      حدود ۱ تا ۱٫۵ پیمانه لوبیای سیاه پخته و آبکش شده را همراه با فلفل قرمز و زیره و ۱ قاشق غذاخوری سس فلفل را در تابه بریزید و لوبیا را برای ۵ دقیقه تفت بدهید. غذاهایی که با لوبیا درست می شود هر چقدر تند و تیزتر باشد خوشمزه تر می شود اما اگر شما غذای تند دوست ندارید فلفل را به اندازه ی ذائقه خودتان اضافه کنید.

      شما می تونید از نان های صنعتی گرد مثل تافتون یا نان های کوچک سبوس دار برای این ساندویچ بوریتو استفاده کنید. نان را روی میز کار بگذارید و کمی برنج گرم را وسط نان بریزید و لوبیای تفت داده شده را هم روی برنج بریزید و لقمه بوریتو را بپیچید و لقمه ها را همراه سس سالسا سرو کنید.

      0

      پیشنهاد ما به شما

      آشپزی و تغذیه

      آموزش تهیه خورشت ترشی قورمه

      خورش ترشی قورمه یا قورما یه خورش اردبیلی که خیلی خیلی خوشمزه و خوش خوراک …

      آشپزی و تغذیه

      آموزش تهیه شنیتسل مرغ و گوشت

      شنیسل چیست؟ شنیتسل یک برش نازک از گوشت سرخ شده در چربی است. گوشت معمولاً …

      دیدگاهتان را بنویسید

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.